Naar inhoud. Begin van de inhoud.

Gratis infosessies over toegankelijke communicatie: nuttig voor iedereen

twee vrouwelijke cursisten lezen samen een brief

Gratis infosessies over toegankelijke communicatie: nuttig voor iedereen

De Week van de Geletterdheid 2024 staat in het teken van “Hou het duidelijk”. Hiervoor nodigt Ligo alle lokale besturen uit voor een gratis infosessie toegankelijke communicatie. Het doel is om het belang van duidelijke communicatie te onderstrepen en gemeenten praktische tools te geven om de communicatie met laaggeletterden te verbeteren.

Waarom toegankelijke communicatie?

Ongeveer 1 op de 7 volwassenen in Vlaanderen en Brussel heeft moeite met lezen, schrijven of digitale vaardigheden. Voor deze mensen, maar ook voor veel anderen, kan ingewikkelde taal een grote uitdaging zijn. Toegankelijke communicatie helpt hen beter te begrijpen en volwaardig mee te doen in de samenleving.

Praktijkervaring

Emmanuel Derdeyn van Stad Kortrijk vertelt:
“Toegankelijke communicatie is voor ons heel belangrijk. De workshop van Ligo was in dat opzicht een echte meerwaarde. We kregen praktische tips die we meteen konden gebruiken. Klare taal is niet enkel zinvol voor laaggeletterden of anderstaligen. We merken dat ook burgers waarvan we het op het eerste zicht niet zouden vermoeden, er baat bij hebben. Dat was voor ons echt de meerwaarde van de workshop.”

Ligo ondersteunt

Ligo zet zich al meer dan 30 jaar in voor een geletterde samenleving. Met deze infosessies willen we iedereen, van gemeenten tot bedrijven, helpen hun communicatie te verbeteren. Duidelijke taal maakt de samenleving toegankelijker voor iedereen.

Over de Week van de Geletterdheid

De Week van de Geletterdheid vraagt aandacht voor de uitdagingen rond geletterdheid en ondersteunt initiatieven die geletterdheid bevorderen. Voor meer informatie, bezoek www.houhetduidelijk.be.