Naar inhoud. Begin van de inhoud.

Gratis laptops voor BENO-project

cursisten BENO

Gratis laptops voor BENO-project

‘Ondernemers Voor een Warm België’ schenkt laptops aan cursisten in het BENO-traject.

Sinds september zijn we bij LIGO LiMiNo gestart met het BENO-project. Dit is een schakeltraject voor jongeren die uitstromen uit het Okan onderwijs en die we laten kennismaken met beroepen, het ontdekken van hun talenten en het leren van vaardigheden die nodig zijn om hen zelfstandig te laten functioneren in onze maatschappij. Hierbij is het wegwerken van de digitale kloof een grote uitdaging.

We laten hieronder lesgeefster Elke en twee cursisten aan het woord.

We zijn zeer dankbaar dat onze BENO-cursisten van ‘Ondernemers Voor een Warm België’ gratis laptops hebben gekregen. Het biedt hun extra leerkansen, maar ook mogelijkheden om sterker te staan in onze samenleving. Wij kijken samen met hen naar hoe we de laptops kunnen inzetten binnen hun werk- en schoolloopbaan, maar natuurlijk ook ter ontspanning. Dankzij dit fantastisch initiatief zullen onze cursisten nog meer groeien!

Dankzij de gratis laptops van ‘Ondernemers Voor een Warm België’ krijg ik de kans om goed te oefenen voor mijn theoretisch examen rijbewijs én kan ik mijn lessen inburgering digitaal volgen. De BENO-leraressen bij LIGO LiMiNo helpen me de laptop te gebruiken en samen zoeken we naar een job of opleiding die goed bij mij past. Nu kan ik thuis verder zoeken naar wat ik in de toekomst graag wil doen. Bedankt!

Nu ik een laptop heb, kan ik na de school thuis studeren voor rijbewijs en Nederlands. Mijn leraressen van LIGO LiMiNo helpen mij vacatures zoeken en goede mails te sturen. Films kijken en muziek luisteren vind ik ook fijn. Ik ben heel blij met de laptop. Dankjewel!